top of page

Supermjölken

Förpackningsdesign med storytelling. En mjölkförpackning skulle vi ta fram och för att få igång designprocessen och skapa mervärde för produkten vid marknadsföring skulle det börjas skapa en historia. Varumärket skulle byggas upp genom storytelling och ha en anknytning till min hembygd eller uppväxt.

Lite kort om min historia, den handlar om mig när jag var liten och åt frukost hemma hos mormor och morfar. Frukosten var alltid det gamla vanliga, en kopp varm choklad och en skogaholmslimpa. Morfar skulle lära mig cykla men jag ramlar, mormor kommer ut och undrar vad som har hänt och hon ser att jag är ledsen. Mormor tar med mig in och plåstrar om mig, sedan gör hon en jättestor kopp varm choklad. Efter en stund känner jag hur modet och styrkan rusade i kroppen, men det var något annorlunda med denna jättestora kopp. Jag tittar upp på mormor lite frågandes och hon tittar på mig och säger ”Denna varma choklad är gjord på havremjölk”. Jag säger fundersamt ”havremjölk?” Mormor nickar och ler, jag springer ut till morfar igen.

Denna historia resulterade i SuperMjölken som är gjord för barn. Jag vill introducera havredrycken tidigare till barn och att denna dryck ska innehålla snarlika vitaminer, proteiner och näringsämnen som vanlig animalisk mjölk gör. Så att havredrycken kan ersätta stora mängder av animalisk mjölk som barn dricker idag för att minska miljöpåverkan. Jag har gjort en uträkning; jag har gjort av med cirka 1,8 miljoner liter vatten bara för att jag har druckit ett glas varm choklad om dagen i 20 års tid (det går åt 255 liter vatten på ett glas komjölk).

Mjölkdrycken ska säljas i matbutiker och behöver marknadsföras på olika sätt för att nå ut till målgruppen, barn med föräldrar. Drycken skulle marknadsföras på fler olika medier och en tidsplan behövdes. En crossmediakampanj skulle hålla på mellan augusti–december 2020, hela kampanjen är fiktiv och hade en fiktiv budget att hålla sig inom. Eftersom just den här produkten har två målgrupper behöver olika tekniker användas för nå ut till båda.

För att kommunicera med barnen var en kort reklamannons på YouTube tänkt och ett konto på TikTok skulle skapas för att kunna lägga upp videor med Superhjälten Kim (som är på förpackningen). Något som barn kommer nyttja mest är spelet men som är till föräldrarnas fördel egentligen, i spelet får man olika erbjudanden och rabatter när man samlat ihop vissa summor poäng. Till föräldrarna kommer det finnas två olika typer av tidningsannonser, en i lokaltidningen där det står tider för provsmakning av produkten i olika matbutikerna i Västerås med omnejd. Den andra tidningsannonsen kommer vara i matbutikens egna tidningar och den annonsen berättar bara att produkten finns ute i butik.

vasteras2.jpg
supermjolken_plano.jpg
helsida.jpg
rullup-mockup.jpg
spel_Mockup.jpg
bottom of page